Meditacija ir sportas

Užsiimant aktyvia fizine veikla stipriai aktyvuojasi simpatinė nervų sistema ir tokie hormonai, kaip adrenalinas, kortizolis.
Tai yra labai gerai iki kol treniruojamės, bet po treniruotės tai yra didžiausias mūsų priešas, nes kortizolis slopina augimo hormono ir testosterono gamybą ir imuninės sistemos darbą o vis dar suaktyvinta simpatinė nervų sistemą kelią įtampą ir sekina organizmą.
Taigi jei nesugebėsime tinkamai reguliuoti savo streso sukelto po treniruotės, pasiekti geriausios savo formos Jums greičiausia niekada ir nepavyks.
Todėl meditacija ir mokėjimas valdyti savo mintis, emocijas šiuo atveju veikia kaip mygtukas STOP visiems šiems neigiamiems streso efektams po treniruotės ir įjungia parasimpatinę nervų sistemą ir leidžia kokybiškai pailsėti.
Dar vienas įgūdis kurį gausite pradėję medituoti, tai kad mokėsite geriau sukaupti dėmesį, nebesiblaškyti treniruotėse ir prieš atlikdami maksimalų ar daug ištvermės reikalaujantį veiksmą.
Turbūt Jums nė nereikia sakyti kokia stipri yra minties galia ir tinkamai nusiteikę mes visada galime peržengti savo galimybių ribas, geriau toleruoti skausmą ,būti čia ir dabar, kad lemtingą minutę į galvą nelystu jokios pašalinės mintys, kas labai dažnai pakiša koją ypatingai profesionaliame sporte ir atsiliepia rezultatui.
Kad pasiekti aukštumų tiek sporte tiek asmeniniame gyvenime turėtume mokytis pažinti savo protą ir įgauti įgūdžių jį valdyti taip, kad jis taptų mūsų pagalbininkas visur ir visada o ne nuolatos keltų chaosą mūsų galvose.