Maisto papildai, kuriuos rekomenduoju vartoti maitinantis augalinės kilmės maistu:
• omega 3 (EPA+DHA) 1-3 g. skaičiuoti DHA+EPA kiekį.
• vitaminas b12 – 2,5 µg
• geležis – 18 µg
• cinkas – 15 mg
• jodas – 150 µg
• baltymų milteliai
• kreatinas
• probiotikai arba valgyti daugiau raugintų daržovių
Kad augaliniais baltymais pasiekti panašų poveikį, kaip gyvulinės kilmės kilmės baltymais vegetarams ir veganams reikia suvartoti apie 20% daugiau baltimų.
Kad būtų pasiektas reikiamas nepakeičiamūjų amino rūgščių kiekis reikia kombinuoti skirtingus augalinės kilmės baltymų šaltinius taip 50% ankštinių, 20% sėklinių, 30% grūdinių augalų.
Kruopas ir riešutus rekomenduoju mirkyti 4-8 valandas, tai padidina maistines savybes.
Žaliūjų salotų rekomenduojama suvalgyti:
• 200-400 g. per dieną.
Gerieji riebalai, kuriuos rekomenduoju vartoti kasdien:
• sėklos
• riešutai
• alyvuogių aliejus
• avokadas
Geriausi saldumynai:
• vaisiai
• uogos
• juodasis šokoladas, kuriame ne mažiau 80% kakavos
Kepimui geriausia naudoti:
• GHI svietą (vegetarams)
• labai aukštos kokybės alyvuogių aliejus
• kokosų aliejus
Duoną rekomenduojama bemielė su natūraliu raugu be gliuteno. Geriausias pasirinkimas avižinė ar grikių duona. Kviečių ir rugių duona kelia pilvo pūtimą, jos geriau vengti.
Dėl mitybos rekomendacinio plano ar konsultacijų apie sąmoningą valgymą ir priklausomybę nuo nesveiko maisto, emocinio valgymo rašykite asmeninę žinutę.